Peuteropvang 2,5 - 4 jaar

Wij vinden het belangrijk dat een kind zich kan ontwikkelen in een veilige omgeving en een omgeving wat voelt als een tweede thuis. Daarnaast willen wij onze activiteiten aanpassen op elk individu en alle kinderen als groep. Wij vinden het belangrijk dat een kind zich ontwikkeld op zijn of haar eigen manier en niet geduwd wordt in een richting wat niet passend is bij het kind. Door te werken met VVE thema’s bieden wij structuur en veiligheid. Kinderen weten wat ze kunnen verwachten en kunnen hier naar toe leven. Wij streven naar ontwikkelingsgericht leren, maar vooral plezier in de dingen die je doet!

Wij bieden peuteropvang op onze locatie De Drift.   

 

Voorschoolse educatie

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is bedoeld voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar. VVE zorgt dat kinderen goed voorbereid en zonder achterstand aan groep 3 kunnen beginnen. Het consultatiebureau bepaalt of jouw kind een indicatie krijgt voor VVE. 

Op onze peutergroep hanteren wij VVE methode Piramide. Piramide stimuleert kinderen in hun ontwikkelingen door een combinatie van spelen, werken en leren. Piramide biedt elk kind de kans om zich optimaal te kunnen ontwikkelingen. 

De methode is geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, maar tevens ook voor kinderen die voorlopen in hun ontwikkeling. Door middel van het werken met Piramide zullen alle verschillende ontwikkelingsgebieden van kinderen gestimuleerd worden. 

image1-2
Openingstijden

Onze peuteropvang is 40 weken per jaar geopend, en is gesloten tijdens schoolvakanties af. De vakanties lopen gelijk met de vakanties van basisschool de Drift. Het is ook mogelijk om een combinatie van peuteropvang en dagopvang af te nemen, wilt u hier meer over weten vraag ons gerust!

Maandag: 8.30 – 14.00

Dinsdag: 8.30 – 14.00

Donderdag: 8.30 – 14.00

WhatsApp Image 2022-03-08 at 09.22.04
Voorbereiding basisschool

De peuteropvang is een gerichte voorbereiding op de basisschool, altijd spelenderwijs. De peuteropvang is dan ook gevestigd in het gebouw van een basisschool.

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers, werken nauw samen om de overgang van de peuteropvang naar de basisschool zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

WhatsApp Image 2022-03-08 at 09.27.15

Meer weten over peuteropvang?

Vraag een rondleiding aan en kom gezellig langs om de sfeer te proeven.